HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2022 Pazartesi - 19:28

Mecliste gündem 'Gaziemir'... Cumhur İttifakı'ndan komisyonda evet, mecliste ret!

Gaziemir sınırları içerisinde yer alan bir bölgede ilçe belediyesinde de tartışmalara neden olan yükseklik artışı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündemine gönderilmişti. AK Parti grubu komisyonlarda değişikliğe kabul oyu verirken, değiştiren Cumhur İttifakı önergeye mecliste 'ret' oyu verdi. Cumhur İttifakı'nın ret oyuna karşı kat yüksekliği kararı Millet İttifakı'nın oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste gündem  Gaziemir ... Cumhur İttifakı ndan komisyonda evet, mecliste ret!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı olağan meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

3 ŞİRKETİN SERMAYE ARTIŞI KOMİSYONLARDA
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis oturumunda belediye bünyesinde yer alan ve ortaklığı bulunan 3 şirket (İZULAŞ, İZBAN, İZTARIM) için sermaye artışı önerileri ise acil kaydı ile plan ve bütçe komisyonlarına sevk edildi.

GAZİEMİR MADDESİ TARTIŞMA YARATTI           
Gaziemir Belediyesi tarafından Temmuz ayında belediye meclis oturumuna  getirilen Akçay Caddesi, Demiryolu, Hava Eğitim Yolu ve 337 Sokak arasında kalan bir kısım imar adalarında Hmaks:9.00 m ve TM1 (Ticaret Seçenekli Konut Bölgesi) plan kararının kaldırılmasına yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi meclis içinde tartışmalara neden olmuştu. AK Partili ve MHP’li Meclis Üyeleri ilgili öneriye ‘ret’ oyu verirken,  CHP içinden de  ilgili planlara tepkiler gelmişti.

Meclis içinde yoğun tartışmalara neden olan ilgili gündem maddesi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ilgili gündem maddesini oy birliğiyle kabul etmişti. Meclis gündemine gelen madde ile ilgili ise kritik bir değişiklik yaşandı. 

ŞAHİN: MADDE KOMİSYONLARA GERİ GÖNDERİLSİN
İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan MHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Gaziemir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, ““İmar adalarında yükseklik 9 iken, bu yükseltildi. Biz Gaziemir Belediyesi'nde de buna oy birliği vermedik, burada da vermiyoruz. Burası iş yerleri. Bizim talebimiz 9 Eylül Mahallesi’nin tamamının imar planlarının yapılması. Bu nedenle ret verdik. Müteahhitler iş insanlarının söylediklerini elbette dikkate alalım ancak orada oturan insanlarımızın taleplerinde dikkate alalım. Gaziemir'de Aktepe-Emrez zaten dillere destan, bütüncül planları yapılmadı.  Buranın imar planı yapılırken 9 Eylül Mahlalesi’nin tamamının planları ele alınsaydı. Ben yine söylüyorum, ivedilik ile bu madde oy birliği olmuş ancak iade edilip bütüncül plan yapılabilir mi? Mahalledeki insanların bu yönde talebi var” dedi.

ÖNAL:  BÖLGE DİNAMİKLERİNİ BİLMEDİĞİMİZ İÇİN…
Şahin’in ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi İrfan Önal, “Belediyenin kendi yaptığı çalışma üzerine biz değerlendirme yapabiliyoruz. İmar komisyonu olarak bölgenin dinamiklerini bilmediğimiz için bölgede bir imar çalışması yapamayız. Biz bize gelen önergeyi inceledik ve olumlu bulduk. Diğer mahallelerinde bir talebi varsa belediyeye iletir ve o mahalleler içinde plan yapılıyor” ifadeleri ile yanıt verdi.

GÖNEN: İMAR PROBLEMİ YAŞAYAN MAHALLELERİMİZ VAR
Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen, "Yükseliğin kaldırılması ile o bölgede AVM’lerin önü açılacağı endişemiz var. Ve bu caddedeki trafik yoğunluğu içinden çıkılmaz bir durum haline gelecek. İmar problemleri yaşayan mahallelerimiz var, o mahallelerde Gaziemir’in nüfusunu yarısı yaşıyor ve o mahalleler öncelik verilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

SOYER: İLÇE BELEDİYESİNİN YERİNE BİR DÜZENLEME YAPAMAYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Büyükşehir, ilçe belediyesinin yerine kendini koyarak bir düzenleme yapamaz. Biz Büyükşehir meclisi olarak ilçeden gelen rapor doğrultusunda çalışma yapabiliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ise komisyonlardan oy birliği ile gelen ilgili gündem maddesi, AK Parti ve MHP’nin ret CHP ve İYİ Parti’nin ‘kabul’ oyları sonrası oy çokluğuyla kabul edildi. 

TERÖR SALDIRISI KINANDI
Mecliste grubu bulunan CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’nin Grup Başkanvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer söz alarak 13 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısını kınadı.

AYDIN: TERÖR İLE ALINABİLECEK YOL YOKTUR
İlk olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın terör örgütlerinin sonunda mağlup olacağını belirtirken, “Dün İstanbul-Beyoğlu’nda hepimizi üzen bir terör saldırısı ile  karşı karşıya kaldık. Dünyanın her yerinde insanların bulunduğu her alanda kendi eylemlerini, düşüncelerini silahla, terör ile ifade etmeye, elde etmeye çalışan her silahlı grup sonunda mağlup olacaktır. Terör ile varılabilecek hiçbir yol yoktur. Terörün masum sivillere karşı plan bu alçakça tavrını CHP Grubu olarak şiddetle kınıyoruz. Yaşamını yitiren yurttaşlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Dileriz bu son olur. Dileriz biz bu ülkede yaşayan herkes, birbirimiz ile bütün farklılıklarımız ile, tüm farklı bakışlarımıza rağmen bir olmayı, birlik olmayı daha iyi başarabiliriz. Bizim aramızdaki sorunları kendine iktidar devşirmeye çalışan bu alçak örgütlenmeler kendilerine yer bulamazlar. Tekrarı olmamasını diliyorum” dedi.

 HIZAL: TERÖR EYLEMLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEĞİNİ BİLİYORUZ
Güvenlik güçlerinin devam eden süreçte gerekeni yapacağını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “CHP Grup Başkan Vekilinin de dile getirildi gibi dün tüm milletimiz acıya boğan bir terör saldırısı gerçekleşti. Maalesef ülkemizde 40 yıllık süreç boyunca ciddi bir terör örgütleri ile mücadele süreci içindeyiz. Dün bir kez daha gördük ki ülkemizin birliğine beraberliğine kasteden hain terör örgütleri, yurtdışındaki uzantılarının talimatları doğrultusunda yine ülkemize ayar verme çabası içinde olduğunu gördük. Ancak biliyoruz ki devletimizin gücü, milletimizin feraseti bu noktada kimsenin ülkemize terör örgütü eliyle ülkemize ayar verebilme yeteneğinin kalmadığını gösteriyor. AK Parti grubumuz adına tüm hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizde hain emelleri bulunan terör örgütlerini ve terörizmi kınıyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Bundan sonraki süreçte güvenlik güçlerimizin milletimizin desteği ile birlikte bu gibi terör eylemlerinin önüne geçileceğini biliyoruz” diye konuştu.

SEVİNÇ: ŞİDDETLE KINIYORUM
İYİ Parti Grup Başkanvekili  Kemal Sevinç ise, “Ülke olarak üzüntülüyüz. İstanbul’da yaşanan olay hepimizi derinden etkiledi. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: ALLAHIN İZNİ İLE BU SON OLACAK
Yapılan saldırıyı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik olduğunu dile getiren MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Dün İstanbul'da olan terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden insanlarımızı var, yaralananlar var. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Türk milleti ailesine başsağlığı diliyorum. Allahın izni ile bu son olacaktır. Büyük Türk milletin birliğine kastetmektir bu saldırı. Lanetliyorum” dedi.

SOYER: BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ OLARAK...
Son olarak konuyla ilgili söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Dünkü terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı. 6 vatandaşımız vefat etti 81 vatandaşımız yaralandı.  Bunlar rakamlardan ibaret değil. Her birinde ocaklara ateşler düşüyor. Acımız çok büyük. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimizin tek vücut ve tüm terör örgütlerine lanet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Çatıdan sarkarak eve girmeye çalıştı... Asılı kaldı!
 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop KKTC'ye geldi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif Yorum 15 Kasım 2022 Salı 12:09

Allah aşkına kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyin. Bu bölge 30 sene önce yükseklik 9.00 metre ve sanayi alanı idi. Daha sonra yine 9.00 metre ticari seçenekli konuta çevrildi. Şimdi ise yine 9.00 metre ticaret bölgesine çevriliyor. Nerede kat artışı. Nerede ilave inşaat alanı. Orada toplam zemin artı iki kat olacak. Zemin üstü iki katta konut olsa orada kim oturmak ister, bir tarafı karayolu bir tarafı demiryolu. Ticaret olunca burada en az 1000 kişiye çalışma olanağı olacak. Lütfen sırf muhalefet olsun diye birbirinizi yemeyin.

Yorumu oyla      11      3  
Porta Cafe Yaptık 14 Kasım 2022 Pazartesi 23:28

Ne rant varmış bu Gaziemir'de yiye yiye bitiremediler..

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan stadyum için ültimatom: Ya muvafakat ya eylem!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçede yapılacak olan stadyum ...
Belediye düğmeye bastı… Balıkçı barınağı yenileniyor!
Menderes Belediye Gümüldür’deki balıkçı barınağının yenilenmesi ve yakın ...
Çalışmalar kesintisiz sürüyor... Buca'ya 100 araçlık yeni otopark!
Buca Belediyesi kent genelinde sürdürdüğü sokak düzenlemesi çalışmalarından ...
 
Dünya Balıkçılık Günü Çeşme’de kutlanacak
Çeşme Belediyesi, Dokuz Eylül Rotary Kulübü işbirliğinde, Çeşme Rotary ...
İzmir'in kritik noktasında kesintisiz ulaşım başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Bulvarı’ndan Anadolu Caddesi’ne bağlantı ...
Başkan Tugay’dan saldırı sonrası 'istihbarat' vurgusu ve 'saksı' yorumu: Kaldırılsa da başka yol bulurlar!
Taksim-İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 vatandaşın hayatını kaybettiği ...
 
İZSU'dan Karşıyaka mesaisi... Taşkınlar son bulacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda yaşanabilecek ...
Büyükşehir'in evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte kimseyi yalnız bırakmıyor. Sosyolog, ...
Bayraklılı sporculardan büyük başarı!
Spora verdiği destekler ve elde ettiği başarılarla İzmir’de fark yaratan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva